Sync 3.420351 update issue!

What is your SYNC Region?
Old version: NA
New version: Middle East

What was your Old SYNC Version?
2.317109

What is your current SYNC Version?
3.420351

Do you have Navigation?
Yes

Have you read the documentation at Syn3 Updater | Cyanlabs Docs ?
Yes

Do you have a error message, if so what is it?

1-USB hubs are not supported please remove

2-Navigation is not functioning properly
Please visit your dealer for service

3-Installation in progress
Some features will continue to be disabled until this process is complete
Please keep the update USB in the system and the engine running so that it can complete

4- Time can’t be change to my local time in Middle East.


Please paste your log output or provide the URL to your log file below:

CYANLABS - SYN3 UPDATER - V2.9.7.0
Branch: Stable
Operating System: Microsoft Windows 10 Home Single Language (2004)

PREVIOUS CONFIGURATION
Version: 2.3.17109
Region: NA
Navigation: True
Install Mode: Auto-Detect (reformat)
Install Mode Overridden: False
My20 Protection Enabled: Auto-Detect

DESTINATION DETAILS
Mode: Drive
Model: SanDisk Cruzer Force USB Device
FileSystem: exFAT
Partition Type: MBR

REFORMAT.LST
ENH_DAB=1U5T-14G658-AF_1598633324000.TAR.GZ
GRACENOTES=4U5T-14G423-FB_1598637803000.TAR.GZ
APPS=5U5T-14G381-EM_1611967752000.TAR.GZ
VOICE=5U5T-14G391-FP_1615431939000.TAR.GZ
MAP=4U5T-14G421-FAH_1598637879000.TAR.GZ
MAP_LICENSE=4U5T-14G424-FAH_1598638505000.TAR.GZ


AUTOINSTALL.LST
; CyanLabs Syn3Updater 2.9.7.0 Stable - reformat  Mode - Sync 3.4.20351 ROW

[SYNCGen3.0_ALL_PRODUCT]
----

**Please describe in detail your issue below:**
...
Sync system seems working fine. Installation was successful until the end.
Only issues I have after the update are;
1-Navigation is not working!
2-Time can't be edited. It switches back to different time zone immediately. 
3-I keep getting "USB hubs are not supported please remove" message!

Firstly, CyanLabs doesn’t support changing regions however to address some of your issues…

  1. You need to purchase a new USB hub and install it to get rid of that message

  2. Navigation issues are due to improper region. You need to change your region with FORScan.

  3. If you get the “installation in progress” message that means that some packages are trying to install (this shouldn’t happen with a reformat USB). It’s likely a flag that was pre-existing before the reformat. You’ll likely need to downgrade to a lower build and then back up to the latest to clear that flag/message.

  4. Time not being able to be set is either a configuration issue within the APIM for time source, or a result of improper region/no GPS.

1 Like

Thanks for your assistance.

Regarding point 3:

The sync version I updated now isn’t the latest one. There are two more versions newer in the list. Do I still have to do the downgrade or just download the latest one and reinstall it!?

Reformatting doesn’t clear the installation message. I’m pretty sure you’ll need to just perform a downgrade and upgrade between 2 versions and it should clear the message.

2 Likes

Thanks again.

Another issue I just found is when I click about Sync: there is no version written after Navigating Maps Version

Likely due to wrong region, or the maps didn’t fully/properly install during the reformat.

Also make sure you perform a master reset after the reformat.

2 Likes

The hub you need is HC3Z-19A387-E (BLUE BACKLIGHTING) Ford (Wide 2 USB-A Port). These are about $55 US.

As far as the NAV, you need to change the region in the APIM to your country code using FORScan or other program. You will need a quality OBD2 adapter. This will also solve the GPS and clock issue as long as that is not hardware related.

For the installation message, @avdonr’s advice is spot on, just downgrade to 3.3.19052 and then upgrade again to 3.4.20351 or the latest 3.4.21098. This will clear the message.

2 Likes

Thanks for your reply and support.

The hub I have now it the one with (BLUE BACKLIGHTING).
I think the Sync3 build is OK but require new configuration (As Built) to APIM.

I already did Changed 5553 (US) to 5341 (SA)
In the APIM, 7D0-02-01 to **** xxxx xxxx
I also did the master reset but with no luck.

Do I need to modify anything else on the APIM ?

As advised, will try the APIM configuration first then I will start the downgrade process.

Thanks all :hugs:

Update:

AWESOME you guys where a great help. I finally got it to work.
I Just modified some codes on the APIM via Forscan and everything worked like a charm!

Thanks again :hugs:

2 Likes

This topic was automatically closed 24 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.